Inbraakbeveiliging in deuren en kozijnen

De laatste tijd wordt er weer regelmatig ingebroken. Hoe meer inbraakpreventie u heeft, hoe groter de kans dat uw woning wordt overgeslagen door de inbrekers. U kunt een alarm installeren, camera’s ophangen en… kozijnen met extra beveiliging laten plaatsen! Deze laatste optie van inbraakbeveiliging kunnen wij compleet voor u verzorgen.

Allereerst kunt u kiezen voor kunststof kozijnen. Deze zijn zeer sterk, doordat ze aan de binnenzijde een stalen frame hebben. Daarnaast is het van belang dat er in uw kozijnen speciale dievenpennen in de scharnieren worden gezet. Deze pennen voorkomen dat een draaiend deel (deur of raam) aan de hangkant open kan worden gemaakt, zodra de scharnierpennen eruit worden gehaald. Moderne scharnieren zijn hier standaard van voorzien, maar bij veel oude scharnieren ontbreekt dit vaak.

 

dievenpen-kozijn-beveiliging

 

Meerpuntssluiting

Ook de sluitingen in kozijnen zijn belangrijk bij inbraakpreventie. Moderne deuren zijn al voorzien van zo’n meerpuntssluiting in het slot. Dit betekent dat het slot op drie, en soms wel vijf, plaatsen tegelijk wordt vastgehaakt bij het omdraaien van de sleutel. De deur zit hierdoor beter op slot en voor een inbreker is het veel lastiger en zwaarder om deze open te breken. Hij moet in dit geval boven zijn hoofd kracht zetten met een breekijzer en niet op de klinkhoogte.

 

kozijn-slot-driepuntssluiting

 

Kerntrekbeveiliging

Daarnaast is het van belang om de sloten aan te pakken. Het slot is een losse cilinder die in het slot of de meerpuntssluiting wordt geschoven. Tegenwoordig kan iedereen via internet gereedschap kopen om cilinders binnen no-time uit de deur te trekken. Vaak wordt een hardstalen bout in het cilinder gedraaid en vervolgens wordt deze er met een soort hefboom uitgetrokken, compleet met cilinder. Dit gaat ontzettend snel en vaak zonder geluid! Daarom is het heel erg belangrijk om een kerntrekbeveiliging in de schilden van de deur te verwerken.

 

schild-kozijn-kerntrekbeveiliging

 

Kerntrekbeveiliging zorgt ervoor dat het uittrekken van de kern/het cilinder bijna onmogelijk wordt. Daarnaast heeft het een extra sterke boorbeveiliging en de meeste soorten kerntrekbeveiliging voorkomt afbreken. Dit laatste is erg belangrijk, want de praktijk leert namelijk dat als het cilinder afbreekt, het slot hierna heel eenvoudig te openen is met een bouwsleutel!

 

Laten we uw huis maximaal beveiligen!

Kortom; er zijn veel manieren om uw woning extra te beveiligen. Uiteraard kan Jeffrey Blaauw Interieurbouw & Timmerwerk u bij deze keuzes adviseren.
Wilt u uw huis optimaal beveiligen tegen inbraak? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op over de mogelijkheden.