Heeft u een hoge energierekening? Dan kan dat komen door tocht, wat vaak veroorzaakt wordt door houtrot of slechtsluitende ramen. Ook enkelglas of ouderwets dubbelglas kunnen aan een hoge energierekening bijdragen. Wij geven in deze blog enkele tips om een aanzienlijke besparing in de stookkosten te behalen.

Tip 1: kies het juiste kozijn!

Tegenwoordig kunt u bij wijze van spreken op elke hoek van de straat een kozijn kopen, maar er is nogal een kwaliteitsverschil hierin! Door alle opties zal u misschien door de bomen het bos niet meer zien. Laat u daarom door een professional in kozijnen adviseren.

Tip 2: kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen besparen u een hoop onderhoudskosten. Deze hoeft u bijvoorbeeld nooit meer te schilderen, terwijl houten kozijnen dat wel regelmatig vragen. Vooral in deze omgeving heeft de zee veel invloed op het schilderwerk.
Kunstof kozijnen zijn tegenwoordig helemaal niet meer zo duur als vaak wordt gedacht. Bovendien is het ook mogelijk om het meest kwetsbare gedeelte van een houten kozijn uit te voeren in kunststof. De kunststof-expert kan u hierin adviseren!

Tip 3: regelmatig onderhoud

Als u houten kozijnen heeft en deze niet wilt laten vervangen, zorg er dan voor dat u regelmatig onderhoud doet. Op die manier kan u tientallen jaren plezier hebben van de kozijnen, zonder dat u opeens veel geld kwijt bent, omdat er houtrot is ontstaan. Onderhoud houdt in dit geval in: regelmatig schoonmaken en om de vijf tot acht jaar schilderen. Kies hierbij wel voor een schilderskwaliteit-verf, anders dient u vaker te schilderen. Kwaliteitsverf is voor een aantrekkelijk prijs op internet te vinden.

Tip 4: kies voor HR++ glas

Veel woningen en gebouwen van voor 1995 zijn nog voorzien van dubbel glas (Thermopane) of zelfs nog van enkel glas. Beide zijn achterhaald. Thermopane isoleert matig. Enkel glas doet niets en dat betekent dat u echt voor de buitenlucht stookt. Met HR++ isolatieglas kunt u zo’n 150 euro per jaar besparen op stookkosten. Het isoleert ruim 50% beter dan de eerste generatie dubbelglas.

De aanschafwaarden wegen niet op aan wat u bespaart, dus als u snel op uw energierekening wilt besparen kiest u voor HR++. Wanneer u echt puur en alleen voor de isolatiewaarde wil gaan, is er ook nog triple glas beschikbaar. Dit soort glas wordt de laatste tijd steeds populairder.

Tip 5: tochtafdichting

Fatsoenlijke tochtafdichting van draaiende delen (ramen en deuren) zorgen ervoor dat u de warmte binnenhoudt. Met het moderne kaderband worden zelfs de kleinste lekker goed afgesloten.

Tip 6: het oog van de expert

Vaak weet u zelf niet hoeveel warmte u ‘weggooit’. Een expert kan u hierin inzicht geven. Jeffrey Blaauw interieurbouw & timmerwerk is gespecialiseerd in het adviseren in en plaatsen van houten en kunststofkozijnen. Wij ontzorgen u hier van begin tot eind in. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte of adviesgesprek aan. Bel 06 – 48 77 20 19 of ga naar de contactpagina.