Isoleren van uw woning

We kunnen het niet genoeg benadrukken: ventileren van uw woning is erg belangrijk. Dit verbetert het binnenklimaat gedurende de hele dag. Wist u dat u met uw gezin gemiddeld zo’n 10 liter vocht creëert door transpireren en ademhalen?

Door uw huis te ventileren, komt er droge lucht uw huis binnen. Deze is veel gemakkelijker te verwarmen dan vochtige lucht en dat ziet u op uw energierekening. Ventilatieroosters zijn hierbij het kernwoord, want u zit er niet op te wachten om elke dag uw woning te luchten door alle deuren en ramen open te zetten. In de zomer is dat nog wel te doen, maar in de winter…

Goede isolatie

Daarnaast zorgt goede isolatie ervoor dat uw woning lekker warm blijft, ook in de winter. Kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas zorgen samen voor een hoge isolatiewaarde, waardoor u weer op uw energierekening bespaart. In plaats van kozijnen, kunt u ook denken aan het plaatsen van rolluiken. Deze overspannen het gehele raam, waardoor u al gauw 10% op uw energierekening bespaart!

Condensvorming

Soms kan het zijn dat uw HR++ glas beslaat. Dit is niet erg, want door de zeer hoge isolatiewaarde kan condens ontstaan. Vooral bij een lage buitentemperatuur en een hoge luchtvochtigheid is dit mogelijk. Deze condensvorming zal vooral voorkomen in de avond of ochtend. Dit hoeft overigens niet bij elk raam te gebeuren, omdat beschutte ramen minder snel beslaan.

Wanneer uw ramen aan de binnenkant beslaan, dan komt dit door een lage buitentemperatuur en een hoge luchtvochtigheid in de woning. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat dit nauwelijks nog voorkomt, omdat u hierdoor de luchtvochtigheid in de woning beïnvloed.

Advies over isolatie of ventilatie

Wilt u advies over isolatie of ventilatie van uw woning of wilt u een offerte aanvragen voor HR++ glas in combinatie met kozijnen? Neem contact met ons op via dit formulier of bel 06 – 48 77 20 19.